ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο συνδυασμός μουσικής και κίνησης προσφέρει στα παιδιά το πιο σημαντικό στοιχείο, τον αυτοσχεδιασμό. Όταν το παιδί δεν διέπεται από κανόνες και όρια, το σώμα του αφήνεται στο ρυθμό της κίνησης και με τη βοήθεια της φαντασίας του αυτοσχεδιάζει και νιώθει πιο απελευθερωμένο.
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

English play and learn

Στο  βασικό μας πρόγραμμά έχουμε εντάξει τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας  από αγγλόφωνες παιδαγωγούς μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, την κίνηση και πολλά  οπτικοακουστικά μέσα.Τα παιδιά εξοικειώνονται με τους νέους ήχους και έννοιες, μαθαίνουν λέξεις και εκφράσεις μέσα από πλούσιο παιδαγωγικό υλικό.Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στη μετέπειτα ανάπτυξη ενός παιδιού. Σύμφωνα με έρευνες γλωσσολόγων και παιδοψυχολόγων  βοηθά στην ικανότητά του για συγκέντρωση ακόμη κι όταν υπάρχουν ερεθίσματα που μπορεί να τους διασπάσουν την προσοχή. Μ’ αυτό τον τρόπο τα παιδιά γίνονται καλύτερα στην επίτευξη στόχων είτε μαθησιακών είτε πάσης φύσεως. Επίσης, η εκμάθηση ξένης γλώσσας σε μικρή ηλικία συνδέεται και με υψηλότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της μαθητικής ζωής.

Play therapy
Εργαστήριο δημιουργικού
παιχνιδιού

Μέσα από  το θεατρικό παιχνίδι και την τέχνη τα παιδιά καλλιεργούν τον προφορικό τους λόγο και ταυτόχρονα οργανώνουν τη σκέψη τους,εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, ανακαλύπτουν τη μουσική, τη σκηνογραφία, αναπτύσσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και πλουτίζουν το συναίσθημά τους. Είναι μία δραστηριότητα γεμάτη διασκέδαση, τραγούδι, χορό, δημιουργία μικρών θεατρικών έργων ή μιούζικαλ. Η διαδικασία αυτή ενθαρρύνει την ομαδική δουλειά και συνεργασία, αναπτύσσει δεξιότητες επικοινωνίας, και προετοιμάζει τα παιδιά για την κατανόηση της πραγματικότητας.

Μουσικοκινητική Αγωγή

Ο συνδυασμός μουσικής και κίνησης προσφέρει στα παιδιά το πιο σημαντικό στοιχείο, τον αυτοσχεδιασμό. Όταν το παιδί δεν διέπεται από κανόνες και όρια, το σώμα του αφήνεται στο ρυθμό της κίνησης και με τη βοήθεια της φαντασίας του αυτοσχεδιάζει και νιώθει πιο απελευθερωμένο. Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του παιδιού και το κάνει συνεχώς να προσπαθεί να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα από το προηγούμενο, αποκτά μουσικές δεξιότητες, μαθαίνει να χρησιμοποιεί μουσικά όργανα, αποκτά τη δεξιότητα να λικνίζει το σώμα του (σωματική ανάπτυξη) με τέτοιο τρόπο, ώστε, είτε να το χρησιμοποιεί ως μέσο επικοινωνίας είτε να εκφράζει συναισθήματα.

Mini Tennis

Ένα από τα πιο πρωτοποριακά αθλητικά προγράμματα που εφαρμόζεται εδώ και οκτώ χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία στο σχολείο μας, από εξειδικευμένους προπονητές στο είδος τους. Η μοναδική μέθοδος διδασκαλίας του αθλήματος του mini tennis είναι ουσιαστικά αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του: μία προσαρμογή του δημοφιλούς αθλήματος στα μέτρα των μικρών μας μαθητών. Μυεί τα παιδιά στις τεχνικές του τένις μέσα από μια παιγνιώδη μορφή, πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης τένις με πολύχρωμο και πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Παιδικές ρακέτες, χρωματιστά μπαλάκια, όλα προσαρμοσμένα στη δική τους ηλικία δίνουν το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι. Οι ασκήσεις, αποτελούνται από μικρές ιστορίες και αποστολές, που εκτελούνται με ενθουσιασμό, βοηθώντας τα παιδιά να αφομοιώσουν τις κινήσεις. Τα οφέλη από τη συστηματική αθλητική δραστηριότητα είναι ανεκτίμητα εκτός από την διασκέδαση, την εκτόνωση και την ψυχαγωγία, προάγει την σωματική και ψυχική υγεία,ωριμάζει το παιδί ψυχοκινητικά,βοηθάει στην επικοινωνία, την συνεργασία και την συναναστροφή με τους συνομηλίκους του και του μαθαίνει να είναι σίγουρο για τον εαυτό του και να λαμβάνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

Αrt workshop with recyclable materials

Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά σκοπός μας είναι,η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παιδιών σε θέματα που αφορούν την προστασία το περιβάλλοντος.
Κάθε είδους “σκουπίδι” πριν βρει τον δρόμο του προς τον κάδο ανακύκλωσης, πιθανόν να μπορεί να “ζήσει” ακόμη λίγο, προσφέροντας χαρά και διασκέδαση.
Ο σπουδαιότερος λόγος, είναι η εξάσκηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας τους και όχι το κόστος. Έτσι, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών να μάθουν να φτιάχνουν πράγματα με τα χέρια τους ξεκινώντας από τα πιο “ευτελή” υλικά ώστε ταυτόχρονα, ακόμη κι αν δεν είναι σε θέση τώρα να το συνειδητοποιήσουν, να εδραιώνεται μέσα τους η συνήθεια του “ανακυκλώνω”. Φυσικά και η πεποίθηση ότι τη χαρά πρωτίστως τη δημιουργούμε δεν την αγοράζουμε, καθώς και ότι ένα χαρτονένιο σπαθί ή καπέλο, ένα βραχιόλι φτιαγμένο από ρολό χαρτιού, έχουν μεγαλύτερη αξία από τα αντίστοιχα στις βιτρίνες των καταστημάτων για χίλιους διαφορετικούς λόγους.

Μπαλέτο

Το μπαλέτο είναι από τα πιο ξεχωριστά είδη χορού που προσφέρει πολλά οφέλη στα παιδιά, όπως: Αύξηση συγκέντρωσης: Το παιδί πρέπει να εστιάσει στα βήματα και να μιμηθεί τις σωστές κινήσεις σε συνδυασμό με τη μουσική. Μυϊκή ενδυνάμωση: Η φυσική κατάσταση του παιδιού βελτιώνεται, το παιδί αποκτάει καλλίγραμμο σώμα με καλή φυσική κατάσταση και αντοχή. Βελτίωση στάσης σώματος: Μέσω του μπαλέτου τα παιδιά αποκτούν μια σωστή στάση σώματος που μπορούν να γενικεύσουν στην καθημερινότητά τους δύναμη και ευελιξία: Οι κινήσεις στο μπαλέτο απαιτούν δύναμη, αλλά ταυτόχρονα χάρη και ευελιξία, επίσης προσφέρει τόνωση της αυτοπεποίθησης, πειθαρχία και ομαδικότητα- συνεργασία.

Πρόσφατες Δραστηριοτητες